112 woningen in de Componistenbuurt opgeknapt


112 woningen in de Componistenbuurt opgeknapt

Deze week heeft Woonforte de renovatie van 112 huurwoningen in de Componistenbuurt afgerond. Met een mooi eindresultaat. De nieuwe kunststof kozijnen en voordeuren verbeteren het straatbeeld. Bovendien kunnen de bewoners met de genomen energiebesparende maatregelen flink besparen op hun energierekening.

BAM Wonen is in opdracht van Woonforte de afgelopen acht maanden in de Componistenbuurt aan de slag gegaan. De woningen in Concertweg, Serenadestraat, Nocturnepad, Preludeweg en Cantatestraat kregen een metamorfose.Het voegwerk van de gevels is vernieuwd, er zijn nieuwe dakgoten en dakramen geplaatst. Alle bewoners kregen nieuwe kunststof kozijnen en voordeuren. Zij konden kiezen uit drie kleuren: rood, groen en blauw en uit drie modellen. Daarmee is in de wijk een speels patroon van kleurafwisseling ontstaan.

Energielabel A
Naast de nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas konden bewoners tegen een minimale huurverhoging isolatie in de spouwmuren en op zolder laten aanbrengen. In de kruipruimten zijn maatregelen genomen tegen vocht. Op verzoek van bewoners heeft Woonforte ook de woonkamervloer geïsoleerd. Met het volledige pakket van energiemaatregelen gaan de woningen van gemiddeld energielabel E naar energielabel A.

Voortaan zitten de bewoners er comfortabel bij. Bovendien kunnen zij met een lagere energierekening op hun woonlasten besparen.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.