Alle woningen aan het Stationsplein zijn opgeleverd


Alle woningen aan het Stationsplein zijn opgeleverd

De laatste woning in Toor is verhuurd. Deze week ontving de laatste huurder de sleutel van haar nieuwe woning uit handen van projectleider, Dico Dullemond, van woningcorporatie Woonforte. Met de sleutel opende zij haar gloednieuwe driekamerwoning. "Ik ben zo blij", zegt Mirjam enthousiast. "Wat een mooie plek en wat een ruimte in de woning. Het is mijn eerste echte woning. Dit is zeker anders dan de studentenkamers waar ik heb gewoond."

Toor is 11 verdiepingen hoog en heeft 145 drie-en vierkamerwoningen, waarvan 115 woningen in de sociale verhuur. Op de eerste verdieping is er parkeergelegenheid voor de huurders. Op de begane grond is er ruimte voor winkels of bedrijven. De bouw van Toor duurde anderhalf jaar.

Samen in Toor
Voor Toor zocht Woonforte naar initiatieven van huurders die net even iets anders wilden dan alleen een woning huren. Sanne en Lisa reageerden met nog drie anderen op dit woonexperiment. Zij vormen Samen in Toor en willen de (hulp)vraag en aanbod van huurders in Toor aan elkaar te koppelen. Dit kan variëren van de kat eten geven tot hulp met boodschappen doen of een potje klaverjassen.

"Met zoveel mensen bij elkaar is het toch makkelijk om even een handje te helpen of iets samen te doen? Zo leer je elkaar kennen en voelt iedereen zich snel thuis. Wij gaan dat in goede banen leiden en gezien de reacties die er nu zijn, gaat dat zeker lukken!" aldus Sanne en Lisa.

Investeren in de woningmarkt
Woonforte investeert in nieuwe woningen in Alphen aan den Rijn. Daardoor maken woningzoekenden meer kans op een woning. Naar Toor verhuisden 54 huurders die een woning van Woonforte huurden. Zij lieten een woning voor een nieuwe huurder achter. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt. De langere verhuisketen maakt dat uiteindelijk meer mensen blij zijn met een huurwoning. 

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.