Geen huurverhoging voor meeste huurders Woonforte


Geen huurverhoging voor meeste huurders Woonforte

Net als voorgaande jaren houdt Woonforte de jaarlijkse huurverhoging laag. Dat betekent dat bijna zevenduizend huishoudens dit jaar geen huurverhoging krijgen. De overige drieduizend huurders krijgen een huurverhoging gelijk aan het inflatiecijfer, namelijk 1,4 procent.

Bij een sociale huurwoning wordt de maximale huurprijs berekend volgens het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel. Alleen als de huurprijs lager is dan zeventig procent van de maximale huurprijs, krijgen huurders een huurverhoging van maximaal 1,4 procent. Eenderde van de huurders krijgt deze huurverhoging.

Woonforte wil sociale huurwoningen betaalbaar houden. Door jarenlang geen of nauwelijks huurverhoging te vragen, ligt de gemiddelde huur bij Woonforte lager dan het gemiddelde in de sector.

Dit jaar wordt geen inkomensafhankelijke huurverhoging toegepast door de Alphense woningcorporatie. Voor huurders met een inkomen boven de sociale inkomensgrens gelden dit jaar dezelfde regels als voor de lagere inkomens. Voor de vrije sectorwoningen rekent Woonforte een huurverhoging van 1,4 procent.

De huurverhoging gaat in per 1 juli 2018. Alle huurders krijgen eind april een persoonlijke brief met een toelichting op hun huurprijs.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.