Hoogste punt van woongebouw De Leeuwerik bereikt


Hoogste punt van woongebouw De Leeuwerik bereikt

Het hoogste punt van woongebouw De Leeuwerik in Alphen aan den Rijn is bereikt. Om dat te vieren, hesen wethouder Gerard van As, Rob Donninger van Woonforte en Peter Mes van BAM Wonen samen met een aantal bewoners van het mantelzorg experiment een galerijdeel naar boven.

De 53 woningen tellende Leeuwerik vormt straks één geheel met het naastgelegen woongebouw De Nachtegaal. In april start de verhuur van 39 woningen voor lagere inkomens, vijf woningen zijn bedoeld voor middeninkomens. De overige woningen zijn gereserveerd voor het (mantel)zorgexperiment.

Woonforte biedt een unieke kans voor mantelzorg in De Leeuwerik. Mensen die bij elkaar willen wonen om makkelijker voor elkaar te kunnen zorgen, kregen voorrang. Vorig jaar deed Woonforte een oproep en uiteindelijk zijn negen huishoudens geselecteerd die straks dicht bij elkaar wonen. Dat maakt de zorg een beetje lichter en makkelijker.

Woningen
In De Leeuwerik komen 2-, 3- en 4-kamerwoningen. Elke woning heeft een balkon en eigen fietsenberging. De nieuwe bewoners kijken uit op de Kromme Aar en de gemeenschappelijke tuin van De Leeuwerik en De Nachtegaal. De huurders wonen op loopafstand van het centrum. De afgesloten parkeergarage biedt een veilige plek voor hun auto.

Start verhuur
Op dinsdag 3 april start de verhuur van de woningen. Op vrijdag 6 april is het kantoor van Woonforte tussen 17.00 en 19.00 open om de plattegronden van de woningen te bekijken. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.woonforte.nl/nieuwbouw.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.