Huurder bepaalt zelf moment nieuwe keuken, badkamer, toilet


Huurder bepaalt zelf moment nieuwe keuken, badkamer, toilet

Vanaf maandag 4 februari verandert het planmatig onderhoud van Woonforte naar klantgestuurd onderhoud. Vanaf die datum bepalen huurders van Woonforte zelf wanneer zij hun keuken, badkamer en toilet laten vernieuwen.

Woonforte vindt het belangrijk dat huurders zich thuis voelen in hun woning. Binnen het beleid ‘zelf aangebrachte voorzieningen’ (ZAV) kunnen huurders al voor eigen rekening de woning naar eigen smaak aanpassen. Nu ligt de regie nog meer bij de klant zelf. Klanten sturen zelf het onderhoud aan voor een nieuwe keuken, badkamer of toilet. Daarbij hebben zij een uitgebreide keuze uit kleuren, materialen en formaten van tegels. Ook kunnen huurders kiezen voor een aantal extra opties, zoals extra keukenkastjes of een vrijhangend toilet.

De vervanging van keukens, badkamers en toiletten gebeurt in samenwerking met de vier huisaannemers van Woonforte: Blanksma, Bontekoe, Woubrugge Vastgoedonderhoud en Van der Speld Bouw.

Bijbetalen afhankelijk van levensduur
Bij Woonforte is van bijna alle woningen bekend wat de afschrijvingstermijn is van keuken, badkamer en toilet. Als de huurder zich meldt, en de keuken, badkamer of toilet is afgeschreven, dan betaalt Woonforte de vernieuwing. Als de woning nog niet aan vervanging toe is, kan de huurder tegen betaling van de restwaarde deze laten renoveren. De termijnen zijn voor een keuken 15 jaar, voor een badkamer 35 jaar en voor een toilet 25 jaar.

Uitzonderingen
Vanaf 4 februari geldt het klantgestuurd onderhoud voor bijna alle huurwoningen van de corporatie. Er is een aantal uitzonderingen. Bij adressen waar in 2019 en 2020 al planmatig keukens, badkamers en/of toiletten worden vernieuwd, zijn uitgesloten. Ook de adressen van het Rode Dorp waar Woonforte gaat slopen en nieuwe woningen gaat bouwen, zijn uitgesloten.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.