Huurders krijgen sleutel van woning in De Leeuwerik


Huurders krijgen sleutel van woning in De Leeuwerik

Woonforte geeft vanaf 4 oktober de huurders de sleutel van hun gloednieuwe woning in De Leeuwerik. De nieuwe bewoners hebben uitzicht op het groen en de Aar en wonen op steenworp afstand van het centrum.

De Leeuwerik komt aan de Koolmeesstraat en is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde. De Leeuwerik heeft dezelfde bouwstijl als De Nachtegaal en vormt daar een mooi geheel mee.

Eind vorig jaar deed Woonforte een oproep voor een (mantel)zorgexperiment. Mensen die dichter bij elkaar wilden wonen om mantelzorg mogelijk te maken, kregen de unieke kans om in De Leeuwerik te gaan wonen. Ieder een eigen woning, maar toch dicht bij elkaar. Dat maakt de zorg ook een stuk lichter en maakt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Woonforte heeft uit vijftien aanmeldingen zeven huishoudens geselecteerd die hiervoor in aanmerking kwamen. Zij hebben voorrang gekregen bij de toewijzing van de woningen. Overigens waren vijf van de zeven mantelzorghuishoudens al huurder van Woonforte. Zij laten weer een woning achter voor een woningzoekende.

Lange verhuisketen
Woonforte wil met het bouwen van nieuwbouwwoningen doorstroming creëren op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Omdat huurders van Woonforte voorrang kregen op een woning in De Leeuwerik, ontstaat er nu een lange verhuisketen op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn. Zodoende kan Woonforte met de bouw van 53 woningen in de Leeuwerik maar liefst zo'n 140 huishoudens blij maken met nieuwe woning. 

In de Leeuwerik zijn 53 woningen. Met de huishoudens die hiernaar toe verhuizen, komen er 32 eengezinswoningen en 19 appartementen vrij om opnieuw te verhuren. Om zoveel mogelijk woningzoekenden een passend thuis te kunnen bieden, wil Woonforte de 32 eengezinswoningen die leegkomen ook met voorrang toewijzen aan huurders van Woonforte. De woningen die deze huurders vervolgens weer leeg achterlaten kunnen reguliere woningzoekenden (bijvoorbeeld starters) huren. Op deze wijze ontstaat er een lange verhuisketen waarbij meer woningzoekenden een passend thuis in Alphen aan den Rijn kunnen vinden.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.