Muziek vanuit de Adventskerk klinkt op straat


Muziek vanuit de Adventskerk klinkt op straat

Stadsorganist Simon Stelling geeft een pianoconcert in een lege kerk.

Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal zaterdagmiddag 4 april een pianoconcert geven in een lege Adventskerk. Het is helaas een concert zonder publiek in een gesloten kerk, gezien de scherpe maatregelen van het RIVM om het coronavirus onder controle te krijgen

Wat in de eerste week van “social distancing” begon als een experiment, is nu uitgegroeid tot een terugkerend wekelijks evenement. Simon Stelling speelt elke zaterdagmiddag op de prachtige vleugel in de Adventskerk een uur lang klassieke en populaire muziek. Het geluid wordt door een audiosysteem naar buiten versterkt, zodat passanten op straat kunnen meeluisteren. Tevens zal een live video stream via Facebook het concert uitzenden en kan men via de website van de kerkomroep ook het concert beluisteren.

“Samen met Stichting Vrienden van de Adventskerk is dit idee ontstaan. De kerk is gesloten, we moeten afstand houden van elkaar en we bevinden ons in een heftige tijd. Met dit concert, wat nu al voor de derde keer op zaterdagmiddag plaatsvindt, wil ik graag alle Alphenaren een hart onder de riem steken. Want muziek geeft troost en verbindt mensen met elkaar,” zegt Simon Stelling. 

“In de stille week voor Pasen slaan we een zaterdag over, maar vanaf 18 april gaan we verder. We denken eraan om dan zelfs meer interactie te zoeken met de inwoners van Alphen en de mogelijkheid bieden om verzoeknummers aan te laten vragen. We gaan immers samen door deze moeilijke tijd heen en samen zijn we sterk!”

Het Steinmeyer orgel in de Adventskerk ondergaat momenteel een enorme restauratie en is naar verwachting in oktober dit jaar weer bespeelbaar. Gelukkig staat er nog een prachtige vleugel in de kerk.
   
Kijk op zaterdagmiddag 4 april, tussen 13:30-14:30 uur, live mee via www.facebook.com/vriendenvandeadventskerk/. Het concert kan ook beluisterd worden via de website van de kerkomroep (www.kerkomroep.nl)

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.