Renovatie woningen in Nicolaas Beetsstraat afgerond


Renovatie woningen in Nicolaas Beetsstraat afgerond

De buurtbewoners hebben het einde gevierd van de renovatie van 58 woningen in de Nicolaas Beetsstraat, Herman Gorterstraat en Jan Luykenstraat (foto). Woonforte heeft de bijna zeventig jaar oude huurwoningen in het centrum van Alphen aan den Rijn flink opgeknapt.

BAM Wonen heeft de renovatie uitgevoerd in zeven maanden tijd. Zij hebben keukens, badkamers en toiletten vernieuwd en de veiligheid verbeterd met nieuwe meterkasten. Ook zijn waar nodig nieuwe gasleidingen geplaatst en zachtboardplafonds vervangen door gipsenplafonds. Bovendien zijn open verbrandingstoestellen vervangen door een cv-installatie. De woningen hebben ook mechanische ventilatie gekregen waardoor het binnenklimaat in de woningen verbetert.

Door de nieuw gekozen kleuren op de buitenkozijnen, het opknappen van de gevels en de nieuwe dakpannen staan de huurwoningen hier in het centrum er weer mooi bij.

Energielabel
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. Met alle genomen isolatiemaatregelen in spouw en het dak gaat het gemiddelde energielabel voor de woningen van F naar A. Bewoners kunnen hierdoor flink besparen op hun energierekening.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.