Start inschrijving nieuwe huurwoningen Concertweg


Start inschrijving nieuwe huurwoningen Concertweg

Op 4 januari start de inschrijving voor de nieuwe huurwoningen aan de Concertweg. Deze elf ruime eengezinswoningen zijn de eerste nul-op-de-meter-woningen in Alphen aan den Rijn. Daarmee doet Woonforte een stap verder in het verduurzamen van haar woningbezit.

Deze NOM-woningen zijn gebouwd volgens het concept MorgenWonen van VolkerWessels. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit zonder gasaansluiting. Vanaf vrijdag 4 januari kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor deze woningen. Dit kan via www.woningnethollandrijnland.nl. Zij moeten daarvoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij WoningNet Holland Rijnland.

Naar verwachting ontvangen de eerste nieuwe huurders medio februari hun sleutels.

Nul-op-de-meter-woningen
De nul-op-de-meter-woning is zeer goed geïsoleerd. Daarnaast wekt de woning zelf energie op met de zonnepanelen. Dat is voldoende energie die nodig is voor het verwarmen van de woning en het gebruiken (zoals koken en douchen). Een gezin dat bewust met energie omgaat, heeft dan geen energiekosten.

"De hoeveelheid energie zit in een 'bundel', vergelijkbaar met een belbundel. Als de afgenomen hoeveelheid energie niet wordt overschreden, zijn er geen energiekosten verder. Wordt deze wel overschreden, dan betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie. Met de energiemonitor en de slimme meter krijgen de nieuwe bewoners inzicht in het energieverbruik", legt Woonforte uit.

De nieuwe bewoners van de Concertweg betalen naast de maandelijkse huur ook een bedrag als EnergiePrestatieVergoeding. Dit is een maandelijks bedrag van 125 euro. Daarmee dekt de corporatie een deel van de extra investering die zij heeft gedaan voor de nul-op-de-meter-woningen. "Zelfs met de EPV zou het totaal aan woonlasten voor de nieuwe bewoners lager moeten zijn in vergelijking met een even grote woning", stelt Woonforte.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.