Starter krijgt meer kans op een woning in Alphen


Starter krijgt meer kans op een woning in Alphen

Woonforte wil meer gebruik gaan maken van lokaal maatwerk om de verhuisketen te verlengen. Dit houdt in dat starters in Alphen meer kans krijgen op een woning.

In een gemeente mag maximaal 25% van de woningen worden toegewezen via lokaal maatwerk. Dit houdt in dat de toewijzing afwijkt van de reguliere manier van toewijzen. Normaal gesproken krijgt iemand met de meeste inschrijftijd namelijk de woning toegewezen. Een voorbeeld van lokaal maatwerk is dat mensen uit de kleine kernen voorrang krijgen op mensen van buiten de kern.

Meer lokaal maatwerk bij Woonforte
Tot op heden gebruikte Habeko 35% en paste Woonforte het vrijwel alleen toe voor lokale voorrang in Zwammerdam en Aarlanderveen, en af en toe in Boskoop. Maar hier komt dus verandering in. “Woonforte wil meer lokaal maatwerk gaan inzetten om verhuisketens te verlengen. Dus een senior geschikt appartement toewijzen aan een huishouden waar de kinderen de deur uit zijn en die nu wonen in een eengezinshuurwoning. Die eengezinswoning wijzen we dan weer met voorrang toe aan iemand uit een (klein) appartement. En daarmee krijgt een starter dan weer kans op een woning”, vertelt Suzan Knipp van Woonforte. “Zo maken we meer mensen blij met een beter passende woning.” Woonforte kan maximaal 25% van de woningen met dergelijke voorrangsregels toewijzen.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.