Tijdelijke jongerenhuisvesting aan de Noorderkeerkring


Tijdelijke jongerenhuisvesting aan de Noorderkeerkring

Op woensdag 1 juli hebben Monique Brewster, directeur van Woonforte, en Ernst Hoette van GGZ Rivierduinen, het overdrachtsdocument voor het gebouw aan de Noorderkeerkring ondertekend. Tegelijkertijd droegen ze het gebouw over aan Villex. Zij gaan het gebouw verhuren aan 126 Alphense jongeren en maken er een tijdelijke wooncommunity van.

Woonforte kocht begin dit jaar een complex van GGZ Rivierduinen aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Vooruitlopend op de sloop-nieuwbouw gaat Woonforte hier tijdelijk woonruimte bieden aan spoedzoekers en jongeren. Het college van burgemeester en wethouders gaf dinsdag 19 mei akkoord op de tijdelijke verhuur.

Woonforte is per 1 juli dit jaar officieel de eigenaar van het complex aan de Noorderkeerkring. De corporatie gaat hier circa 164 huurappartementen bouwen voor diverse doelgroepen: senioren, starters en zorg. De uitwerking van de plannen en bijbehorende ruimtelijke procedures duren nog een tijdje. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2022 de sloop begint en dat het nieuwe woongebouw in 2024 klaar is.

Woningnood oplossen

Woonforte gaat hier tot aan de sloop woonruimte bieden aan 126 jongeren en spoedzoekers. Gerard van As, wethouder wonen, en Monique Brewster, directeur bestuurder Woonforte: “Wij zijn blij met deze oplossing. Door de wooncrisis hebben spoedzoekers, zoals mensen in scheiding en jongeren, grote moeite om een woning te vinden. Het is dus fantastisch dat wij de panden gedurende de anderhalf jaar die nodig is voor de voorbereiding en de ruimtelijke procedures kunnen inzetten om de woningnood aan te pakken. Leegstand zou echt zonde zijn.”

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het filmpje.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.