Woonforte experimenteert in gebouw De Leeuwerik


Woonforte experimenteert in gebouw De Leeuwerik

Negen huurders hebben dinsdag van Woonforte een woning aangeboden gekregen in woongebouw De Leeuwerik in Alphen aan den Rijn. Alle huurders maken deel uit van twee experimenten die Woonforte uitvoert in het woongebouw, dat momenteel wordt gebouwd.

Woonforte voert een experiment uit op het gebied van mantelzorg en de aankoop van twee woningen.

Eind vorig jaar deed Woonforte een oproep voor een (mantel)zorgexperiment. Dit experiment is een unieke kans voor mensen die dichter bij elkaar willen wonen om makkelijker voor elkaar te kunnen zorgen. Woonforte heeft zeven huishoudens geselecteerd die hiervoor in aanmerking komen en deze huurders hebben dinsdag hun huurovereenkomst voor De Leeuwerik ondertekent.

Daarnaast deed Woonforte een experiment met het aankopen van eengezinswoningen van senioren, om die vervolgens sociaal te verhuren. De woningen worden voor 85 procent van de taxatiewaarde gekocht. "Woonforte heeft een tekort aan eensgezinswoningen, dus door deze aankoop krijgen de senioren een passend woningaanbod en bieden de aangekochte woningen weer plek voor twee gezinnen", aldus Suzan Knipp van Woonforte.

Verhuur
Dinsdag 3 april start de verhuur van de andere woningen in De Leeuwerik, waaronder ook vijf woningen voor middeninkomens. Op vrijdag 6 april organiseert Woonforte tussen 17.00 en 19.00 uur een informatieavond over de woningen.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.