Woonforte renoveert 51 woningen in Zwammerdam


Woonforte renoveert 51 woningen in Zwammerdam

Woonforte is gestart met de renovatie van 51 huurwoningen in de Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan in Zwammerdam. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Rutges Vernieuwt. Naar verwachting is de renovatie eind maart 2019 klaar.

De bewoners krijgen een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet. Voor de vernieuwing van keukens, toiletten en badkamers kregen de bewoners de keuze uit diverse kleuren voor keukenkasten, aanrechtblad en tegels.

Ook de verbetering van het comfort, de veiligheid en de isolatie van de woningen staan op het programma. De woningen krijgen spouw- en dakisolatie. Er komen nieuwe voordeuren en overal komt dubbel HR++-glas. Door deze isolatiemaatregelen kunnen de bewoners flink besparen op hun energierekening en hebben zij een comfortabelere woning. De woningen gaan van gemiddeld label E naar label A. 

Woonforte gaat ook gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. Daarmee krijgen de bewoners een lagere elektrarekening.

Schilderwerk
De bewoners maakten individuele keuzes voor het schilderwerk van hun voordeur en kozijnen. Bloemen architecten heeft hiervoor de kleurenvoorstellen gemaakt. Met het opknappen van de gevels en de nieuwe kleuren krijgen de drie straten een nieuwe frisse uitstraling.

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.