Woonforte start renovatie huurwoningen in centrum


Woonforte start renovatie huurwoningen in centrum

Vanaf deze week start Woonforte met de renovatie van 58 huurwoningen in de Nicolaas Beetsstraat, Herman Gorterstraat en Jan Luykenstraat in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Naast nieuwe keukens, badkamers en/of toiletten staat de verbetering van het comfort, de veiligheid, de isolatie én het binnenklimaat van de woningen op het programma. Naar verwachting is de renovatie eind september 2017 klaar. 

Bouwer BAM Wonen gaat vanaf deze week aan de slag in opdracht van Woonforte. Van mei tot en met juli krijgen de woningen in de N. Beetsstraat en H. Gorterstraat een flinke opknapbeurt. Van augustus tot en met september zijn de woningen in de J. Luykenstraat aan de beurt. In de wijk staan zeven type woningen waarin verschillende combinaties van maatregelen uitgevoerd worden. De afgelopen maanden is met alle bewoners gesproken over wat er gaat gebeuren, de impact van de werkzaamheden en de bewonerskeuzes. Voor de vernieuwing van keukens, toiletten en badkamers kregen de bewoners de keuze uit een aantal kleuren voor keukenkasten, aanrechtblad en tegels.

Gemiddeld energielabel A
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom investeert de corporatie in energiebesparende maatregelen. Voor deze 58 woningen betekent dat isolerend HR++glas (dubbelglas), mechanische ventilatie, dak- en spouwisolatie. Daarnaast vinden maatregelen voor vochtoverlast in de kelders plaats. Met alle genoemde isolatiemaatregelen bereiken de woningen gemiddeld het energielabel A. Bewoners kunnen hierdoor flink besparen op hun energierekening. Alleen voor de dak- en spouwisolatie betalen bewoners een minimale huurverhoging. 

Nieuwe kleuren
Met het opknappen van de gevels en de nieuwe kleur verf op de kozijnen krijgen de woningen in de drie straten een nieuwe, frisse uitstraling. Bewoners maakten uit twee kleurencombinaties een keuze voor hun eigen straat. Bovendien vervangt de Woonforte de dakgoten en hemelwaterafvoeren. 

U dient in te loggen om een reactie op dit bericht te geven
Er zijn nog geen reacties geplaatst.